Recht & Gezondheid

Voorwoord

Geachte lezer,

Digitaal op uw scherm staat de tweede editie van de Juncto voor u klaar. Het thema van deze uitgave is Recht en Gezondheid. Een actueel thema met zeer uiteenlopende juridische vraagstukken. Zo vindt men in deze uitgave artikelen over de grondwettelijkheid van de Coronaspoedwet, de aansprakelijkheid van de arts bij cosmetische ingrepen en de juridische complicaties van nieuwe technologieën binnen de gezondheidszorg. Het gezondheidsrecht wordt daarnaast gekenmerkt door ethische dilemma’s. Dergelijke dillema’s komt men in deze editie onder meer tegen bij de artikelen over euthanasie en de waarde van het medisch beroepsgeheim bij kindermishandeling.

Daarnaast bevat de Juncto 32.2 een interview met prof. dr. Aart Hendriks, hoogleraar Gezondheidsrecht aan de Universiteit Leiden. Centraal in dit interview staan de juridische en ethische bezwaren die de genetische manipulatietechniek CRISPR-Cas met zich brengt. Dit interview is als podcast opgenomen in samenwerking met de Podcastcommissie en is te beluisteren op p. 5 van deze editie.

Namens de redactie wens ik u veel lees- (en luister)plezier!

Guus Zondag
Hoofdredacteur

Guus Zondag (22) rondt dit collegejaar zijn bachelor Rechtsgeleerdheid af aan de Universiteit Utrecht. Naast zijn studie is hij dit jaar hoofdredacteur bij de Juncto en loopt hij stages binnen de advocatuur en het notariaat. Zijn interesse ligt in het privaatrecht.

Reageren?
Mail naar: juncto@jsvu.nl

Video
Share

Your name

Your e-mail

Name receiver

E-mail address receiver

Your message

Send

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Send

Sign up

Sign up