Interview prof. dr. Aart Hendriks

Podcast door: Jasper Baas & Berend Floor

In samenwerking met de Podcastcommissie presenteert de Juncto, met gepaste trots, het eerste interview van dit collegejaar. In onderstaande podcast gaan Jasper Baas en Berend Floor het gesprek aan met prof. dr. Aart Hendriks, hoogleraar Gezondheidsrecht aan de Universiteit Leiden.

Centraal in dit interview staan de juridische en ethische bezwaren die de genetische manipulatietechniek CRISPR-Cas met zich brengen. Deze revolutionaire methode biedt de mogelijkheid tot het zeer precies modificeren van DNA. Een bijzondere techniek, waarmee bijvoorbeeld mutaties die ziekten veroorzaken kunnen worden verwijderd. Prof. dr. Hendriks gaat in op de (huidige) juridische en ethische barrières die bestaan voor het toepassen van deze techniek op embryo’s.

Naast dit onderwerp wordt ook kort gesproken over de (mentale) schade die de maatregelen ter bestrijding van COVID-19 met zich brengen voor studenten.

De redactie wenst iedereen veel plezier bij het beluisteren van het interview!

prof. dr. Aart Hendriks, hoogleraar Gezondheidsrecht aan de Universiteit Leiden
Berend Floor (19) is eerstejaars student Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Utrecht. Hij is nog druk bezig een weg te vinden in alles wat de juridische wereld te bieden heeft. Door in gesprek te gaan met verscheidene grote namen in het recht als de interviewer van JSVU’s Fluisterende Reuzen Podcast wordt hij aardig op weg geholpen. In zijn vrije tijd knutselt hij graag met elektronica of pingelt hij wat op zijn gitaar.

Reageren? Stuur een mail naar: juncto@jsvu.nl

Jasper Baas (23) rondt dit jaar zijn bachelor Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Utrecht af. Zijn interesses liggen bij digitale ontwikkelingen, mededingingsrecht en Europees recht. Naast zijn studie maakt Jasper veel muziek.

Reageren? Stuur een mail naar: juncto@jsvu.nl

Video
Share

Your name

Your e-mail

Name receiver

E-mail address receiver

Your message

Send

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Send

Sign up

Sign up