Zomer in Utrecht

Door: de Redactiecommissie 2019-2020

Nu het weer lekker weer is en voor velen de vakantie begonnen is kan er weer gekeken worden naar de leuke activiteiten die onze stad te bieden heeft. Speciaal voor deze zomer hebben wij een lijstje samengesteld van top plekjes om je te vermaken met je vrienden, collega’s of huisgenoten.

Stadsstrand Soia (Strand Oog in al)

Utrecht ligt helaas niet aan de kust, maar dit betekent niet dat er geen stranden te vinden zijn. Bij Soia kun je met het mooie weer op je handdoek op stoeltje genieten van een lunch, diner of borrel. Je kunt niet zwemmen in de ‘zee’, maar de grote vaartschepen op het Amsterdam-Rijn kanaal bieden wel een indrukwekkend uitzicht. Normaal gesproken worden er ook de Borrel Borrel Beach Club en In het Zand feestjes gehouden. Nu zijn er nog genoeg andere dingen te doen: probeer bijvoorbeeld eens de coronaproof yogasessies of tune in op Radio Soia.

’t Taphuys

Als jullie wel van een lekker biertje of wijntje houden dan kun je terecht bij ’t Taphuys. Hier kun je ook lekker eten bestellen, maar daar draait het niet om. Wat namelijk echt leuk is, zijn de zelftaps. Bij de bar haal je een tapkaart en vervolgens heb je keuze uit een ruim assortiment drankjes. De gespreksonderwerpen zijn alvast geregeld, want welke ga je deze keer proberen? En hoe smaakte die van jou? Ook zit je niet zo aan je tafel gebonden en wordt de sfeer misschien wel wat losser door de alcohol.

Met de kano over de grachten

Op een warme zomerdag is er niets leukers dan een ontdekkingstocht over het water! Je ziet het vast vaak voorbij komen, maar velen hebben het waarschijnlijk nog niet zelf gedaan. Deze zomer moet dit gaan veranderen want kanovaren is ook nog eens erg coronaproof! Midden in de stad kan je opstappen en zelf Utrecht verkennen. Vaar in de grachten en geniet van alle dinerende mensen en leuke lichtjes. Ook kun je meer buiten het centrum gaan varen om van de natuur te genieten. Naast varen overdag zijn de nachtvaartochten ook een aanrader om te doen, verschillende gebouwen in Utrecht zijn namelijk belicht door artistieke lampen.

Gamestate
Om ongemakkelijke stiltes te voorkomen is dit de perfecte date. Deze gamehal heeft meer dan 80 verschillende arcades met voor ieder wat wils. Van dansen tot racen en schieten. Ook een aanrader wanneer het buiten zo’n 30 graden is en je wat verkoeling wilt.
Het is in het centrum van Utrecht, dus makkelijk bereikbaar. Daarnaast hoef je niet heel veel geld uit te geven en kun je beginnen met een spelerskaart van €10,- en telkens blijven opwaarderen. Er zijn vervolgens genoeg spellen om samen te spelen en de ander proberen in te maken. En wil je helemaal indruk maken dan kan je met je behaalde punten misschien zelfs wel een hele mooie prijs voor de ander meenemen.

DEMKA kade

Een gloednieuw stadsstrand heeft zijn deuren geopend. Dit strand ligt net als Soia aan het Amsterdam-Rijnkanaal en is vernoemd naar de Demka-spoorbrug die je vanaf daar ziet. Zakelijke speelplaats DUS (De Utrechtse Stadsvrijheid) is initiatiefnemer van dit nieuwe stadsstrand. Het is de bedoeling dat mensen daar op het strand kunnen vergaderen, lunchpauze houden, spelletjes spelen etc. Voor het gewone publiek is het strand gelukkig ook open vanaf 17:00 uur en in de weekenden vanaf 12:00 uur. Voor een vrijmibo of op zaterdagavond met vrienden kun je dan neerploffen op een zitzak met een drankje en een hapje. Het nieuwe stadsstrand biedt daarnaast allerlei activiteiten: basketbal, jeu de boules of pingpong. In de toekomst worden er ook diverse evenementen georganiseerd.

Bezoek de mooie parkjes die Utrecht te bieden heeft

Naast alle leuke bezienswaardigheden, eettentjes en musea die Utrecht te bieden heeft, kun je natuurlijk ook altijd ervoor kiezen om neer te strijken in een van de vele parken. Dit is ook nog eens gratis! Denk bijvoorbeeld aan het Wilhelminapark, het Griftpark en het Maximapark. Menig Utrechter zal in een van deze wel eens heerlijk hebben gezeten. Zorg voor een gevulde picknickmand, wat spelletjes en goed gezelschap en je krijgt gegarandeerd een vakantiegevoel!

Video
Share

Your name

Your e-mail

Name receiver

E-mail address receiver

Your message

Send

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Send

Sign up

Sign up