Tour the JSVU

Door: de Redactiecommissie 2019-2020

We zijn allemaal bekend met de JSVU, maar doorgaans krijgen vooral de commissieleden een volledige indruk van het JSVU-gebouw aan het Domplein. Toch is dit gebouw het kloppende hart van de JSVU. Het leek ons daarom toepasselijk om in kaart te brengen wat je binnen kunt verwachten en hoe het er daar werkelijk aan toegaat.

Bestuurskamer

We beginnen natuurlijk met de bestuurskamer! De bestuurskamer is ‘the place where all the magic happens! Niet zo gek natuurlijk, aangezien de bestuurskamer het centrum van de JSVU vormt. Alle grote beslissingen worden hier genomen en dit is steevast de enige kamer binnen de JSVU die de hele dag bezet is.

De bestuurskamer is de grootste kamer binnen de JSVU en het is daarom bewust uitgekozen als bestuurskamer. In het oude pand van de JSVU was het bijvoorbeeld niet mogelijk om met het voltallige bestuur in de bestuurskamer te zitten: het paste simpelweg niet! Gelukkig is de huidige kamer groot genoeg en het bestuur vergadert hier dan ook met veel meer plezier dan in de oude kamer.

Naast al die serieuze zaken hebben zich echter ook ludieke dingen afgespeeld in deze kamer, maar daarvoor zul je toch echt het bestuur persoonlijk aan moeten spreken.

Hoewel ieder bestuurslid altijd wel bijdraagt aan de sfeer, zijn er af en toe ook momenten dat het er even niet zo vriendelijk aan toegaat. Iedereen heeft natuurlijk zijn of haar mening en dat botst af en toe, maar dit is slechts incidenteel, want we weten allemaal dat iedereen van het bestuur altijd in is voor een praatje of een grapje.

Wat sommige bestuursleden beter zouden willen zien is dat het af en toe wat opgeruimder zou kunnen zijn en dat de bureaus anders neergezet zouden kunnen worden, maar al met al is het een en al dolle pret in de bestuurskamer!

De commissiekamers

Naast de bestuurskamer bevinden zich commissiekamers. De JSVU heeft drie commissiekamers. De twee op het Domplein kent bijna iedereen, maar slechts weinigen weten van het kleine kamertje op Janskerkhof. Met de nadruk op ‘klein’. Het totale aantal kamers is dus eigenlijk twee-en-een-half. De sfeer in de kamers is altijd gezellig. Er hangen posters aan de muren, er staan grote tafels en hier en daar zie je een verdwaald voorwerp waarvan je je afvraagt waarom dit hier zijn eigen plekje heeft gekregen. De commissiekamers blijven zo wel lekker studentikoos.

De kamers worden voornamelijk gebruikt voor vergaderingen. Het bestuur en de commissies komen hier samen en hebben zo een plek om de komende activiteiten te bespreken en te organiseren. In de commissiekamers wordt er niet alleen maar vergaderd, er kan ook worden gestudeerd, gegeten of gepuzzeld. Soms wordt er grootser uitgepakt en dan kan het zijn dat je je opeens begeeft in een spannend pingpongtoernooi. Kortom, het is altijd een verrassing waarin je terecht komt als je de deur van een commissiekamer opent.

Chillkamer

Om even bij te komen van al het harde werk dat de commissies en het bestuur verrichten, moet het pand van de JSVU natuurlijk ook plaats bieden voor ontspanning. Gelukkig is zo’n ruimte aanwezig: de chillkamer! De kamer bevat veel onderdelen en voorwerpen die in het oog springen. Het hoogtepuntje van de kamer is toch wel de beamer. Deze komt voor allerlei gelegenheden goed van pas, met name het kijken Temptation Island is favoriet. Verder hangt er van elke commissie een foto in de chillkamer, wat het belang van de commissies benadrukt. Ook hangen er foto’s van de commissieleden van de maand. Verder is iedereen welkom om op de banken plaats te nemen om te ‘chillen’. Kortom, de chillkamer is de ultieme plek om tussen alle studiegekte door even tot rust te komen.

Tuin

Door de deuren van de ’chillkamer’ loop je de tuin in. De tuin staat bekend om gezamenlijke lunches, VrijMiBo’s, het commissiebedankuitje, de aansluitende BBQ en de Goede Doelenveiling. Het commissiebedankuitje is een terugkerend evenement om de commissieleden te bedanken voor het afgelopen jaar. De JSVU telt achttien commissies en drie disputen. Zij worden allen begeleid door twee leden van het bestuur. De dag begint met een boottocht door de grachten van Utrecht, waarna de BBQ van start gaat. In de avond organiseert de Goede Doelencommissie de veiling en kan iedereen een bod uitbrengen. Denk aan een date met iemand, één minuut gratis winkelen en een maatpak. Een van de meest gewilde veilingartikelen is een taart die je in het gezicht van de Commissaris Extern mag gooien. Alle opbrengst gaat naar het goede doel, een win-win situatie dus. Het liefst zou het bestuur elke week een evenement in de tuin organiseren, maar dit zou te gek worden voor de buren. In de zomer luncht het bestuur graag aan de twee picknicktafels of genieten ze samen van het zonnetje. Het uitzicht is verschillend, tussen de evenementen door wordt de tuin ook wel de afvalstortplaats genoemd. Twee keer per jaar komt de tuinman de tuin opknappen. Dit is wel handig omdat het bestuur niet bekend staat om haar groene vingers.

JSVU Studiewinkel

Grote kans dat de leden van de JSVU hier weleens zijn geweest: de JSVU Studiewinkel. Elke periode is het er twee weken een drukte van jewelste wanneer iedereen weer zijn samenvattingen, boeken en readers komt halen. Sinds drie jaar zetelt de JSVU aan het Domplein, maar dat is zeker niet de eerste plek waar boeken worden verkocht. Zo dienden het Molengraaff Instituut en een pand aan het Jansveld al eerder als winkel. Studenten moesten zelfs heel lang geleden hun boeken ergens in de kelder halen! Nu is er altijd gezelligheid en reuring in de studiewinkel. De winkel is zo geliefd vanwege de aanwezige mensen, haar snoepjes en de leuke goodies. Dit laatste misschien wel iets té veel door sommige mensen…

We hopen dat jullie nu een beter idee hebben van de dagelijkse gang van zaken in het JSVU-gebouw.  Hopelijk zien wij elkaar binnenkort op de JSVU!

Video
Share

Your name

Your e-mail

Name receiver

E-mail address receiver

Your message

Send

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Send

Sign up

Sign up