VOORWOORD

VOORWOORD

Voor u ziet u alweer de derde editie van de Juncto van dit collegejaar. Na de klimaatverandering en de digitalisering van de samenleving is er voor deze editie opnieuw een actueel thema gekozen dat hoog op de agenda staat: diversiteit.

Overheidsinstanties, bedrijven en onderwijsinstellingen moeten tegenwoordig naast duurzaam en digitaal ook divers zijn. Hoe is de verhouding tussen man en vrouw? Zijn er genoeg werknemers met een niet-westerse achtergrond? Is het gebouw toegankelijk voor mindervalide personen? Deze, en vele andere vragen, spelen vandaag de dag een belangrijke rol in vrijwel elke organisatie in Nederland.

In deze editie van de Juncto staat de redactie stil bij de invloed van het diversiteitsvraagstuk op de juridische wereld. Enkele thema’s die aan bod komen zijn de Nashville-verklaring, het hoofddoekverbod, diversiteitsquota en de anonieme sollicitatieprocedure. Ook ditmaal is er weer een toepasselijk en boeiend coverinterview. Hierin beantwoordt Janneke Plantenga, decaan van de faculteit REBO, alle relevante vragen over het diversiteitsbeleid van de Universiteit Utrecht.

Namens de redactie wens ik u ook deze keer weer veel leesplezier!

Paul Breithaupt – hoofdredacteur

Paul Breithaupt (22) heeft afgelopen collegejaar zijn Bachelor aan de Universiteit Utrecht afgerond en neemt nu een tussenjaar voordat hij aan de master Europees Recht begint. Gedurende dit tussenjaar is hij bestuurslid bij Pleitgenootschap Eggens, hoofdredacteur bij de Juncto en loopt hij stage. Verder besteedt hij zijn vrije tijd graag aan tennis en muziek. Zijn interesses binnen het recht liggen vooral bij het Europees recht.


Reageren?

Mail naar:

paulbreithaupt@live.nl

Video
Share

Your name

Your e-mail

Name receiver

E-mail address receiver

Your message

Send

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Send

Sign up

Sign up