Junior Corporate Laywer bij Vistra
Synergie in een dynamische werkomgeving

 Door: Thomas Everaars & Daniel Möhlmann

LEES VERDER

Op zoek naar een alternatief

Thomas Everaars: “Na mijn master Privaatrecht aan de VU en verschillende stages bij advocatenkantoren wist ik zeker dat ik geen advocaat wilde worden, maar wel dat ik in het ondernemingsrecht actief wilde zijn. Gelukkig hoefde ik niet ver te zoeken voor het perfecte alternatief. Ik kon namelijk aan de slag als Junior Corporate Lawyer bij het bedrijf waar ik als werkstudent met veel plezier had gewerkt: Vistra! Vistra is een ‘corporate service provider’ en heeft een groot kantoor op de Zuidas. Het is een internationaal, professioneel, dynamisch én dus een leuk bedrijf. Je krijgt volop de mogelijkheid om je snel te ontwikkelen.  Vistra heeft wereldwijd zo’n 4.000 werknemers verspreid over 50 verschillende landen. In Nederland werken ongeveer 300 medewerkers, en het kantoor in Amsterdam is één van de grootste kantoren.”

Wat doet Vistra?

Op het moment dat een internationaal bedrijf een Nederlandse entiteit, vaak een B.V., opricht of overneemt om actief te worden in Nederland, biedt Vistra bij uitstek uitkomst om hier voet aan de grond te krijgen. De juridische en financiële kennis die Vistra in huis heeft maakt Vistra zeer aantrekkelijk voor buitenlandse bedrijven. Daarom wordt Vistra doorgaans ingeschakeld om, naast de buitenlandse bestuurder(s) die de klant in entiteit aanstelt, één of meerdere bestuurder aan te leveren. Vistra zorgt dus voor de vestiging, het bestuur, juridische en financiële administratie/boekhouding en trust services voor fondsen, corporates en natuurlijke personen vanuit de hele wereld.

Wat doet je als (Junior) Corporate Lawyer bij Vistra?

Daniël Möhlmann: ”In het kader van dié bestuursverantwoordelijkheid, ben jij de spin in het web voor jouw internationale cliënten. Als Junior Corporate Lawyer houd je je bezig met het dagelijks management van 40 tot 50 bedrijven. Je schakelt continu met de klant, collega’s (in andere landen), advocaten, notarissen en belastingadviseurs om de gevraagde juridische diensten te verlenen. Je denkt mee met de klant wat maakt dat er een beroep wordt gedaan op je ondernemers-mindset. Hierdoor kan jij een uniek kijkje in de keuken nemen van grote bekende ondernemingen. Geen klant en geen klus is hetzelfde, wat voor interessante en dynamische juridische uitdagingen zorgt. Verder zorg je er samen met je collega’s van de compliance afdeling voor dat er aan alle ‘KYC’ (Know Your Client) wetgeving voldaan wordt. De Nederlandse Bank houdt toezicht op alles wat wij doen. Kortom: in een dynamische omgeving creëer je samen met je team en de klant synergie waardoor de entiteit goed gerund wordt en aan alle wetgeving voldaan wordt.”

De Vistra werkomgeving

Thomas en Daniël: “Vistra laat zich oprecht kenmerken door een goede werk/privé-verhouding.  Uitdagend werk en een sociaal, actief privéleven gaan hier wél hand-in-hand. Het is een platte organisatie: er hangt een relaxte sfeer en iedereen is erg open. De vrijdagmiddagborrel in onze bar is vaste prik voor menig collega en blijft vaak tot laat erg gezellig. De begeleiding is goed geregeld en Vistra biedt veel mogelijkheden om snel door te stromen. Het traineeship start twee keer per jaar: je kunt dan als Junior Corporate Lawyer (of Financial Accountmanager) samen met een groep anderen instromen. In een maand tijd word je helemaal klaargestoomd om als Junior Corporate Lawyer jouw klanten te kunnen bedienen. In het traineeship wordt ook tijd besteed aan sociale activiteiten. Je krijgt een boxtraining, breekt uit een escaperoom en je sluit af met een mooi feest. Wij kunnen daarom iedereen het traineeship en een startersbaan bij Vistra van harte aanraden!”

Kom je anders een kop koffie drinken?

Wil jij wél verder in het ondernemingsrecht, maar niet als advocaat? Onze Corporate Recruiter Coosje Knape vertelt je graag over het werken bij Vistra en ons Traineeship: Recruitment.amsterdam@vistra.com.

Video
Share

Your name

Your e-mail

Name receiver

E-mail address receiver

Your message

Send

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Send

Sign up

Sign up