VOORWOORD -REVOLUTIE

VOORWOORD – REVOLUTIE

Geachte lezer,

Alstublieft! Voor u ‘ligt’ alweer de tweede editie van de Juncto van dit collegejaar.

Het is inmiddels al meer dan een jaar geleden dat de Juncto in een digitale jas werd gestoken. De digitalisering van de Juncto laat zien dat ook een onafhankelijk universiteitsblad deze dans niet kan en niet wil ontspringen. Maar het is niet alleen de journalistiek die een digitale transformatie ondergaat, er is inmiddels sprake van een wereldwijde maatschappelijke revolutie.

In deze editie staan we stil bij de gevolgen die deze revolutie heeft op het recht. Worden geschillen in de toekomst beslecht door een robotrechter? Kan een booking.com-achtig platform zich doorzetten binnen de advocatuur of het notariaat? Welke gevolgen heeft het gebruik van algoritmes voor onze grondrechten? Welke plaats hebben Cryptovaluta of het Elektronisch patiëntendossier binnen ons huidige rechtssysteem? Dit zijn slechts enkele vragen die de redactie zichzelf gesteld en in haar artikelen beantwoord heeft. Het doel van deze editie is dan ook om de digitaliseringstrend binnen het recht in kaart te brengen en een voorzichtige voorspelling voor de toekomst te maken.

Namens de redactie wens ik u veel leesplezier!

Paul Breithaupt – hoofdredacteur

Paul Breithaupt (22) heeft afgelopen collegejaar zijn Bachelor aan de Universiteit Utrecht afgerond en neemt nu een tussenjaar voordat hij aan de master Europees Recht begint. Gedurende dit tussenjaar is hij bestuurslid bij Pleitgenootschap Eggens, hoofdredacteur bij de Juncto en loopt hij stage. Verder besteedt hij zijn vrije tijd graag aan tennis en muziek. Zijn interesses binnen het recht liggen vooral bij het Europees recht.


Reageren?

Mail naar:

paulbreithaupt@live.nl

Video
Share

Your name

Your e-mail

Name receiver

E-mail address receiver

Your message

Send

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Send

Sign up

Sign up