JSVU Katern

Legal Backpack

 

Legal Backpack

Drie Europese steden, internationale advocatenkantoren en één casus. Dit is in het kort waar de Legal Backpack om draait. In deze 10-daagse rondreis door Europa neemt een groep van 25 studenten deel aan een programma waarin inhoudelijke en ontspannende activiteiten in een mooie verhouding tot elkaar staan. Zo maken zij niet alleen kennis met de wereld van de internationale topadvocatuur maar zijn ook andere grote instanties, zoals een ambassade, in het inhoudelijke programma opgenomen. Op cultureel vlak is er daarnaast ook genoeg gelegenheid om de horizon te verbreden.

Tijdens de reis staat een casus centraal staan waarin het handelsrecht centraal staat. Hierbij wordt nader ingegaan op transportrecht, het contractenrecht en Banking & Finance.

De Legal Backpack gaat van start in Nederland met kantoorbezoeken. De reis zelf begint op zaterdag 2 februari, wanneer het vliegtuig wordt gepakt naar de eerste bestemming: Boekarest. Na hier enkele dagen te hebben vertoeft, is het tijd voor de tweede bestemming: Istanbul. De laatste bestemming die wordt aangedaan is Athene. Deze stad kent een rijke historie en dit is duidelijk terug te zien in het straatbeeld.

Kortom: de Legal Backpack wordt een zeer diverse, leerzame reis en een ervaring voor het leven!

Aangezien er een select aantal plaatsen beschikbaar is, moet bij inschrijving op het volgende worden gelet:

  • Je bent student Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Utrecht;
  • Je hebt minimaal 75 ECTS op het moment van vertrek (dus ook tweedejaars kunnen zich opgeven);
  • Je hebt een actueel CV (Deze wordt opgestuurd naar de kantoren).

 

Dus, ben jij zowel enthousiast als ambitieus? Ben je tweedejaars student of ouder en wil je graag deelnemen? Geef je dan nu op via Mijn JSVU en volg ons op www.facebook.nl/legalbackpack. De inschrijvingen zijn geopend tot 30 november 2018.

Voor vragen kun je altijd mailen naar legalbackpack@jsvu.nl.

Video
Share

Your name

Your e-mail

Name receiver

E-mail address receiver

Your message

Send

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Send

Sign up

Sign up