Als hedendaagse rechtenstudent heb je het er maar druk mee. Je studeert avond aan avond om een goed cijfer te behalen op dat ene lastige tentamen, je zet je tomeloos in voor verschillende nevenactiviteiten, hebt een bijbaan om in het weekend een biertje te kunnen bekostigen en vindt het vanzelfsprekend ook belangrijk om regelmatig het glas te kunnen heffen met je vrienden. Je bent tenslotte maar een keer jong, maar wil natuurlijk ook dat jouw cv opvalt tussen de profielen van je medestudenten. Een eerste indruk is tenslotte maar een keer te maken!
Maakte je die eerste indruk in vroegere tijden nog gewoon op basis van een papieren cv, anno 2018 maak je die eerste indruk veelal digitaal. Voor recruiters worden online media als LinkedIn dan ook steeds belangrijker om jong talent te scouten! Omdat je natuurlijk goed voor de dag wilt komen bij je toekomstige werkgever, en al je ervaring duidelijk wilt benoemen helpt de Juncto je graag een eindje op weg! Wij vroegen Max Pieter Dijkstra, Recruiter bij DPA Legal, om een direct toepasbare handleiding voor een succesvol LinkedIn-profiel.
NB: Voordat je met behulp van deze handleiding je LinkedIn-profiel aan de slag gaat is het handig om updates over je profiel wijzigingen uit te zetten. Dit kan gelukkig vrij gemakkelijk door de knop ‘Notify your network?’ op ‘No’ te zetten. Zo kun je verschillende wijzigingen doorvoeren, zonder dat je connecties daar meteen melding van krijgen.
De URL
Je profielfoto
Kopregel
Locatie
De voertaal
Samenvatting
Werkervaring
Opleiding
Nevenactiviteiten
Skills
Aanbevelingen
Zo, als je alle stappen hebt doorlopen is jouw LinkedIn-profiel weer helemaal up-to-date. Nu is de tijd gekomen je LinkedIn ook actief te benutten. Laat je netwerk bijvoorbeeld zien waar jouw expertise ligt door actief artikelen en blogs te delen, of door je eigen visie op besproken onderwerpen te benoemen. Door het volgen van verschillende ‘influencers’ blijf je goed op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen in de markt. Succes!
Google+