JSVU Katern

Terugblik

 

Turing Dispuut – Nationaal IE Studenten Congres

Turing Dispuut – Bezoek PHV

Corporate Law Society – Sollicitatietraining Lexence

Activiteitencommissie – Liftdag

Praktijkdagcommissie – Praktijkdag collectieve geschillenbeslechting AKD

Eerstejaarscommissie – Commissiekerstfeest

Feest- en Borrelcommissie – Vrijdagmiddagborrel & REBO-feest

Congrescommissie – Juridisch Studenten Congres

Congrescommissie – Recruitmentdiner

Turing Dispuut – Nationaal IE Studenten Congres

rijdag 1 december vond de allereerste activiteit van het Turing Dispuut plaats. Met een aantal studenten mochten wij aanwezig zijn op het Nationaal IE-studentencongres bij Simmons & Simmons. Tijdens deze dag hebben wij verschillende workshops gekregen en eindigden we de dag met een pleitwedstrijd. We zijn van te voren al een keer bij elkaar gekomen om de casus door te nemen en dit heeft zich uitbetaald. Het Turing Dispuut wist zich tijdens de pleitwedstrijd te onderscheiden van vijf andere verenigingen en ging er met de winst vandoor! Wij zijn erg blij dat onze eerste activiteit een groot succes was. Het Turing Dispuut is gelijk goed op de kaart gezet.

Turing Dispuut – Bezoek PVH

We zijn met de hele groep afgereisd naar Amsterdam waar we PVH hebben bezocht. Vervolgens hebben we van meerdere juristen van het Legal Team van PVH interessante verhalen mogen horen over hun dagelijkse werkzaamheden. Daarbij kwamen een aantal leuke voorbeelden uit de praktijk, waar een modebedrijf als PVH mee te maken krijgt. Onder andere welke juridische aspecten bij een modeshow van Tommy Hilfiger komen kijken. De dag werd afgesloten met een leuke borrel in het bedrijfscafé. Al met al weer een geslaagde activiteit!

Corporate Law Society – Sollicitatietraining Lexence

Op vrijdag 17 november 2017 heeft de Corporate Law Society een bezoek gebracht aan Lexence. Dit Amsterdamse advocatenkantoor is bekend door de vele M&A deals die zij gesloten heeft (meeste deals in 2017!). Het kantoorbezoek stond in het thema van solliciteren, waarbij recruiter Julie van Gremberghen een sollicitatietraining heeft gegeven. Tijdens de sollicitatietraining zijn alle tips & tricks van het solliciteren aan bod gekomen, waardoor de aanwezige studenten in ieder geval geen spanning meer hoeven te hebben voor een eventuele sollicitatie. Vervolgens hebben de deelnemers in de kantoorbar het hemd van het lijf gevraagd aan twee advocaat-stagiaires om Lexence als kantoor beter te leren kennen. Uiteraard werd de middag afgesloten met een borrel. We kijken terug op een zeer geslaagde middag, Lexence bedankt!

Activiteitencommissie – Liftdag

Afgelopen maand heeft de Activiteitencommissie van de JSVU een succesvolle liftdag naar Leiden georganiseerd. Van tevoren hadden maar liefst 4 groepjes zich aangemeld om tegen elkaar te strijden en de snelste tijd neer te zetten in een barre tocht naar de pittoreske stad.

Om het niet enkel om snelheid te doen gelden had de commissie bedacht om er een extra dimensie aan toe te voegen door middel van een puntenlijst. Er waren 50 opdrachten opgesteld die na uitvoering punten op konden leveren variërend van 5 tot 18. Bij aankomst in Leiden werden de punten opgeteld en zo als minuten afgetrokken van de totaaltijd van het groepje.

Toen de punten eenmaal geteld waren bleek deze extra dimensie van iets minder waarde dan daadwerkelijk de snelste tijd neerzetten: het groepje van Charlotte Parree, Noa Troost en Annemarie Voorn was niet het snelste maar hadden erg veel punten op een strategische wijze bij elkaar gesprokkeld. Hun strategie was zo snel mogelijk naar Leiden te gaan en daar alle opdrachten uit te voeren, zo konden ze de spits mijden (de activiteit begon immers om 15:00) en toch veel punten behalen. Het was een nek aan nek race met bestuursleden Senna Kerssies, Liselotte Nouse en Joost Jansen, zij verloren door het vele punten behalen maar toch een te lange totaaltijd de trofee aan Charlotte, Noa en Annemarie. Al met al was het een ontzettend geslaagde dag met Italiaanse afsluiting in de pizzeria.

Praktijkdagcommissie – Praktijkdag collectieve geschillenbeslechting AKD

Op 9 januari 2018 brachten 23 enthousiaste studenten een bezoek aan AKD in Rotterdam. De dag stond in het teken van kennismaken met de afdeling Corporate Litigation, met de focus op collectieve geschillenbeslechting.

De dag vond plaats op de bovenste verdiepingen van de Maastoren, wat zorgde voor een mooi uitzicht over Rotterdam. Het programma begon met een welkomstpraatje en hierna kregen de studenten een korte introductie over geschillenbeslechting en insolventierecht. Na een kennismaking met deze onderwerpen was het aan de studenten om in twee groepen een casus op te lossen.

De dag werd afgesloten met een borrel, waarbij de deelnemers de mogelijkheid kregen om na te praten en de medewerkers beter te leren kennen. Wij, de Praktijkdagcommissie, hopen dat de deelnemers een positieve indruk hebben gekregen van AKD.

Wij willen AKD en de deelnemers ontzettend bedanken voor hun enthousiasme en inzet. Wij hebben genoten van de geslaagde dag en hopen jullie allen te zien op een van onze volgende Praktijkdagen. Wil je graag mee naar een van onze volgende Praktijkdagen? Houd dan de JSVU Facebookpagina in de gaten!

Eerstejaarscommissie – Commissiekerstfeest

Op 20 december 2017 hadden wij, de Eerstejaarscommissie van de JSVU, de eer een van de mooiste feestjes van het jaar neer te zetten. Hét Commissiekerstfeest. Na weken gebrainstormd te hebben over een legendarisch thema, mooie versieringen en passende uitnodigingen was het eindelijk zo ver. Alle leden van de commissies die de JSVU rijk is verzamelde zich in de Grote Catacomben om hier te genieten van een drankje, van de muziek en van elkaars gezelschap. Alle commissies hadden hun uiterste best gedaan om een passende outfit bij elkaar te rapen, en iedereen zag er dan ook prachtig uit. Er werd rijkelijk biertgetapt door de meangirls en na de nodige meezingers werd de prijs voor best geklede commissie uitgereikt. De boeren, hadden met hun kalven en wortelpak veruit alles uit de kast gehaald voor een geslaagde thema outfit en waren de terechte winnaar. Daarna was het tijd om in onze outfitjes de kneus onveilig te maken, wat wederom weer gelukt is! Het was een geweldig feest waar we allemaal nog vaak aan terug denken! We kijken nu al uit naar het spektakel van volgend jaar!

Feest- en Borrelcommissie – Vrijdagmiddagborrel & REBO-feest

Als Feest- en Borrelcommissie was het aan ons de taak om in 2017 twee feestelijke aangelegenheden te organiseren. Op 10 november vond de eerste VrijMiBo plaats met als thema Red Cups. Vanaf vier uur ‘s middags tot een uur of acht konden alle aanwezige leden van de JSVU genieten van onder andere Amerikaanse snacks die verzorgd werden door NBA-basketballers en overenthousiaste cheerleaders. Naar aanleiding van de sfeer tijdens de borrel en de complimenten achteraf waren we als (toen nog) frisse commissie gebrand om de volgende festiviteit net zo een succes te laten zijn. Niet lange tijd later, 30 november, organiseerden de Feestcommissies van de JSVU, Studievereniging Perikles en Study Association ECU’92 namelijk het REBO Feest. Op 30 november werd feestlocatie/café Stairway to Heaven omgetoverd tot een wondere waterwereld, want het thema luidde: Finding Rebo. Onder andere zeemeerminnen, piraten en Baywatch-dames hebben vanaf elf uur gezorgd voor een prachtig goed gevuld feest. Voor het jaar 2018 staan er nog twee VrijMiBo’s op de planning, waar uiteraard weer een thema aan gekoppeld zal worden. Ons voornemen voor dit nieuwe jaar is dan ook dat we de lijn van 2017 doortrekken en dat we genoeg vrolijke, gezellige JSVU-gezichten gaan zien op onze aankomende evenementen.

Congrescommissie – Juridisch Studenten Congres

Op vrijdag 24 november jl. vond het Juridisch Studenten Congres plaats. Met z’n zevenen hebben wij, van de Congrescommissie, ons vanaf maart ingezet om van deze dag een succes te maken. Dit begon allemaal met het bedenken van het thema: Bouw & Vastgoed. Tijdens de bachelor kom je (bijna) niet in aanraking met dit rechtsgebied en daarom was dit in onze ogen de ideale kans om studenten met dit rechtsgebied te laten kennis maken.

Ook dit jaar vond het Congres weer plaats in Bar Beton Rijnsweerd. Bij binnenkomst konden de deelnemers hun goodiebag inclusief programmaboekje met persoonlijke planning ontvangen. Hierna was er de mogelijkheid om te lunchen in de foyer voordat we de dag officieel zouden openen. Nadat onze dagvoorzitter Monika Chao-Duivis de dag had geopend startte om 13:00 uur de eerste plenaire sessie. Deze werd verzorgd door onze hoofdsponsor, Advocatenkantoor Van Doorne, zij gaven een algemene introductie over het bouw- en vastgoedrecht en diende daarmee als een ‘spoedcursus’ in het thema. Daarna was het woord aan Officier van Justitie Thomas Bosch, die in de tweede plenaire sessie vertelde over de bekende Klim-opzaak waarin hij als OvJ een belangrijke rol had gespeeld.

Na een korte pauze startte de eerste workshopronde. Alle aanwezige deelnemers waren middels een persoonlijk programma verdeeld over verschillende workshops. De sprekers binnen deze ronde verzorgde workshops over het juridische aspect van de grote verbouwingen namens ProRail, de nieuwe omgevingswet, het huurrecht met betrekking tot AirBnB en tenslotte Bouwend Nederland. Na deze ronde werd er weer een korte pauze gehouden voordat de tweede workshopronde van start ging. Deze workshops werden verzorgd door de kantoren Van Doorne, Houthoff, Heijltjes Advocaten en STIJL Advocaten.

Nadat beide rondes waren geweest was het om 17:00 uur tijd voor de afsluitende plenaire sessie, nogmaals verzorgd door onze dagvoorzitter. Tijdens deze afsluiting werd er nog een prachtige GoPro verloot en stilgestaan bij de Masterclass Bouwrecht die perfect aansluit op het thema. Tenslotte was er een gezellige borrel met de mogelijkheid om te netwerken met de sprekers en uiteraard even de dag na te bespreken met de aanwezige studenten.

Via deze weg willen we nogmaals alle deelnemers bedanken voor hun enthousiaste inzet. Wij hebben onwijs genoten van deze leerzame dag!

Congrescommissie – Recruitmentdiner

Een aantal dagen na het Congres vond het recruitmentdiner plaats op donderdag 7 december. Studenten konden zich hiervoor opgeven door hun cv op te sturen, waarna de recruiters een selectie hebben gemaakt. Het diner werd gehouden in Tiger Mama waar ook onze hoofdsponsor Van Doorne weer aanwezig was. Hiernaast zaten ook de advocatenkantoren Lexence en Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn aan tafel. Onder het genot van een heerlijk 10 gangendiner en een wisselende tafelindeling was dit voor de geselecteerde studenten de uitgelezen kans om de aanwezige kantoren te leren kennen. Ook op deze avond kijken wij met veel plezier terug!

Video
Share

Your name

Your e-mail

Name receiver

E-mail address receiver

Your message

Send

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Send

Sign up

Sign up