JSVU Katern

 

Evenementen

 

Lustrum Openingsfestival

BBC Stedentrip: Parijs

Juridisch Studenten Congres & Recruitmentdiner

CLS Symposium & Lexence bezoek

Lustrum Openingsfestival

Op vrijdag 13 oktober 2017 werd het Xe Lustrum der JSVU feestelijk geopend op het Lustrum Openingsfestival. Op Strand Oog In Al stroomde het vanaf 17.00 uur vol met enthousiaste en nieuwsgierige leden, honorairen en bestuursleden uit andere steden. Iedereen wachtte met smart af tot 20.00 uur. Jonas Kentson, Praeses van de JSVU, pakte de microfoon, heette iedereen welkom en bedankte de Lustrumcommissie voor hun fantastische inzet. Robin Venema, voorzitter van de Lustrumcommissie, nam de microfoon over en kondigde de thema onthullingsfilm aan. Wat een indrukwekkende onthulling! Het thema van het Xe Lustrum der JSVU: Helios, de Griekse zonnekoning. De onthullingsfilm sluit af met het lustrumprogramma voor dit jaar:

2 – 9 februari: Skireis
maandag 12 februari: Receptie
donderdag 15 februari: Biercantus
T.B.A.: Inhoudelijke Activiteit
Zaterdag 24 maart: Gala
Maandag 7 mei: Sportactiviteit

BBC Stedentrip: Parijs

Voorgaande jaren heeft de Buitenlandse Betrekkingen Commissie verschillende reizen naar Londen en Berlijn georganiseerd. De commissie vond dat het wel weer eens tijd werd voor een nieuwe stad. Verschillende mogelijkheden zijn onderzocht, voor- en nadelen afgewogen en uiteindelijk is de keuze gevallen op de stad van de liefde: Parijs. Op 14 november reist de BBC voor vijf dagen af naar deze mooie stad. De week wordt gevuld met gezellige en juridisch inhoudelijke activiteiten. Er zullen bezoeken gebracht worden aan juridische- en overheidsinstellingen, maar er wordt ook tijd gemaakt voor een fotomoment bij de Eiffeltoren, een tochtje over de Seine en een nachtelijke borrel. De inschrijvingen zaten binnen een recordaantal van 10 minuten vol. Het belooft een prachtige reis te worden!

Juridisch Studenten Congres 2017
Bouw & Vastgoed

Het Juridisch Studenten Congres, met het thema Bouw & Vastgoed,  zal dit jaar plaatsvinden op 24 november in congres- en vergadercentrum Bar Beton Rijnsweerd te Utrecht. De dag zal om 12:00 uur aanvangen met een lunch en een opening door de dagvoorzitter, Monika Chao-Duivis. Vervolgens vinden er twee plenaire sessies van ieder vijftig minuten plaats. De eerste plenaire sessie wordt verzorgd door advocatenkantoor Van Doorne en beslaat een algemene introductie op het thema. De tweede sessie zal worden verzorgd door Officier van Justitie Thomas Bosch. Hij zal specifiek ingaan op vastgoedfraude en de welbekende Klimop-zaak. Na de plenaire sessies volgen er twee rondes waarin verschillende workshops worden gegeven. De dag wordt afgesloten met een gezellige borrel. Voor meer informatie over de plenaire sessies en workshops vind je hier.

Ben jij een enthousiaste rechtenstudent en wil je meer te weten komen over bouw & vastgoed? Meld je dan snel aan via Mijn JSVU!

Aanmelden

 JSVU Recruitmentdiner

Op donderdag 7 december 2017 vindt het JSVU Recruitmentdiner plaats. Het JSVU Recruitmentdiner is de ultieme kans om op een informele manier on contact te komen met verschillende advocatenkantoren. Dit jaar zullen Van Doorne, Lexence en Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn deelnemen aan het diner. Wil jij met deze kantoren dineren? Het is vanaf maandag 6 november mogelijk om je aan te melden via Mijn JSVU. Deelnemers zullen worden uitgekozen op basis van een cv-selectie.

Corporate Law Society
Lustrumsymposium

Op maandag 24 september 2017 vond in het Academiegebouw het lustrumsymposium van de Corporate Law Society plaats. Het symposium stond in het teken van private equity. De voorzitter van het symposium was Adriaan Dorresteijn, emeritus hoogleraar Transnationale aspecten van het Ondernemingsrecht. Tijdens het symposium hebben Noëlle Wijnstekers van Hart Advocaten, Jeroen Thijssen van Clifford Chance en Etzel van Dooren van de Universiteit Utrecht diverse aspecten van private equity belicht. Het was een zeer geslaagde en interessante avond.

Ben jij een student met een interesse in het ondernemingsrecht?
Schrijf je dan kosteloos in bij de Corporate Law Society en blijf op de hoogte van alle evenementen en activiteiten!

Aanmelden

Corporate Law Society
Sollicitatietraining Lexence

Op vrijdag 17 november organiseert de Corporate Law Society een sollicitatietraining bij Lexence. Lexence is één van de grootste kantoren van Nederland en gespecialiseerd op het gebied van het vastgoed- en ondernemingsrecht.  Wil jij leren hoe je een stage of baan binnensleept? Geef je dan op voor de sollicitatietraining!

Aanmelden

Turing Dispuut
Nationaal IE-Studentencongres

Op vrijdag 1 december 2017 zal het Turing Dispuut deelnemen aan het Nationaal IE-Studentencongres bij Simmons & Simmons. Een dag waarbij studenten uit heel Nederland bijeenkomen om zich te verdiepen in de wereld van het intellectuele eigendomsrecht. De dag begint met een lezing, waarna er verschillende workshops worden gegeven door IE-advocaten van Brinkhof, De Brauw Blackstone Westbroek, Freshfields Bruckhaus Deringer, Hogan Lovells en Simmons & Simmons.

Ben jij een masterstudent met interesse in het intellectueel eigendomsrecht en wil jij daar graag bij zijn?
Meld je dan snel aan door je cv te mailen naar turing@jsvu.nl. Ben jij nog geen lid van het Turing Dispuut? Schrijf je dan snel en kosteloos in via deze link.

Turing Dispuut
Tommy Hilfiger & Calvin Klein (PVH)

Wil jij het legal team van Tommy Hilfiger en Calvin Klein ontmoeten? Dat kan! Het Turing Dispuut gaat op donderdag 14 december op bezoek bij PVH in Amsterdam. Zij zullen ons vertellen over hun werkzaamheden voor deze grote kledingmerken, welke niet alleen bestaan uit commerciële en contractuele zaken, maar ook uit interessante vraagstukken op het gebied van het intellectueel eigendomsrecht. Aansluitend zal er een borrel plaatsvinden op het hoofdkantoor.

Is jouw interesse gewekt? Meld je dan snel aan via Mijn JSVU!
Ben jij nog geen lid van het Turing Dispuut? Schrijf je dan snel en kosteloos in via deze link.

Aanmelden

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE
Video
Share

Your name

Your e-mail

Name receiver

E-mail address receiver

Your message

Send

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Send

Sign up

Sign up