JSVU Katern

even voorstellen: de Redactiecommissie

Willem Rebel (Voorzitter)

Wanneer ik vertel dat ik rechten studeer, volgt al gauw de opmerking: moet je dan het hele wetboek uit je hoofd leren? Dit kan ik dan gelukkig ontkennen. In mijn ogen is het recht een middel om maatschappelijke vraagstukken op een juiste manier te beantwoorden. Door hierover te schrijven, hoop ik mijn medestudent en mijzelf op de hoogte te houden van de hedendaagse vraagstukken en welke antwoorden het recht zoal biedt. Iets waarmee het uit het hoofd kennen van het wetboek niet per se helpt.

Willem Rebel (Voorzitter)

 Sheila Guha Thakurta (Secretaris)

Sheila Guha Thakurta (Secretaris)

De maatschappij is net zo veelzijdig als mijn Spotify Playlist. Er is van alles wat en er is niet echt één lijn in te vinden. Gelukkig is het recht een soort leidraad in deze chaotische samenleving. Als Redactiecommissie mogen wij de uitdaging aangaan om deze leidraad te verduidelijken. Met mijn nieuwsgierigheid en eigenwijsheid hoop ik hier een creatieve bijdrage aan te kunnen leveren.

Ebru Mertturk (Redactielid)

Ik ben altijd op zoek naar manieren om mijzelf als schrijfster te ontwikkelen. Bij de Redactiecommissie hoop ik dat te kunnen verenigen met de grote belangstelling die ik heb voor criminologie en het rechtssysteem. Bovendien blijf ik meer op de hoogte van het actuele (juridische) nieuws dat zich om mij heen afspeelt.

 Ebru Mertturk (Redactielid)

 Yaël-Naomi van den Born (Redactielid)

Yaël-Naomi van den Born (Redactielid)

Vanaf kleins af aan vind ik het leuk om te schrijven. Ik vind het recht als onderdeel van onze maatschappij erg interessant. Ik hoop/denk mijn interesse in schrijven én in het recht goed te kunnen combineren als redactielid van de Redactiecommissie 2016/2017. Ik hoop dat jullie onze stukken met plezier zullen lezen!

Daniël de Weerd (Redactielid)

Omdat een groot deel van mijn familie uit juristen bestaat, is het recht er bij mij met de paplepel ingegoten. Verder denk, schrijf en debatteer ik graag over relevante en minder relevante zaken, of het nu over recht, politiek of alledaagse dingen gaat. Als er één plek is waar ik mij hiermee kan bezighouden, is dat de Redactiecommissie!

 Daniël de Weerd (Redactielid)

Masja Zweers (Redactielid)

Masja Zweers (Redactielid)

Nog voordat ik een artikel met betrekking tot de kabinetsformatie (of wat dan ook) fatsoenlijk heb uitgelezen, meng ik mij in een discussie en sta ik stellig met rode wangen en overslaande stem mijn mening te verkondigen. Meestal realiseer ik mij halverwege mijn vurige pleidooi dat de zaken toch iets ingewikkelder liggen dan gedacht en dat het aanhouden van een gematigde mening raadzaam is. Met hangende pootjes trek ik mij dan terug en sla ik het cultuur katern of, indien mijn mond echt gesnoerd is, een roman van Arnon Grunberg open. Mijn passie ligt veilig in de taal. Voor vurige betogen van mij hoeven jullie dan ook niet bang te zijn. Deze worden door mijn wijze commissieleden gefilterd.

Floor van der Maas (Redactielid)

Hoewel discussiëren één van mijn grote passies is, heb ik geleerd dat je soms met het geschreven woord meer kunt bereiken. Ook op papier kun je een opinie vormen met betrekking tot het recht en de maatschappij. Je kunt hiermee zelfs een veel groter publiek aanspreken.

 Floor van der Maas (Redactielid)

Video
Share

Your name

Your e-mail

Name receiver

E-mail address receiver

Your message

Send

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Send

Sign up

Sign up